GlavnaRegionUhapšen Poljak koji je izazvao požar u Baru Log in
 
Nakon proteklih izuzetno napornih i neizvjesnih 24 sata, situacija na svim požarištima u Baru večeras je konačno pod kontrolom.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su lišili slobode poljskog državljanina zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Naime, dežurna služba CB Bar je, 29.08.2017. godine oko 19,35 časova obavještena da je iznad naselja Vitići u Baru izbio pozar koji prijeti da zahvati okolne kuće. Službenici CB Bar su bili obaviješteni, istog dana, od strane Sektora za vanredne situacije MUP-a da im je prijavljen nestanak poljskog državljanina, koji se izgubio prilikom razgledanja naselja Šušanj i Vitića.

Policijski službenici su na osnovu kriminalističkih mjera i radnji došli do saznanja da je ovo lice u cilju lakšeg lociranja i njegovog pronalaska zapalilo vatru.

Po prijemu obaveštenja na lice mjesta su upućeni policijski službenici, službenici  Vojske Crne Gore, nadležne službe kao i lokalno stanovništvo u cilju pronalaska S.D.Z. (27) iz Poljske.

On je, kako se sumnja, svojim nesavjesnim postupanjem doveo u opasnost da bude životno ugrozen usljed požara koji je, sumnja se, on izazvao a koji se širio velikom brzinom, pod uticajem  jakog vjetra, i prijetio da zahvati okolne kuće.

S.D.Z. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje.


Comments

Uhapšen Poljak koji je izazvao požar u Baru — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *