GlavnaSportSTRŠLJEN ISKLJUČEN IZ A LIGE Log in
 

Košarkaški klub Stršljen iz Gusinja neće imati pravo nastupa u posljednja dva kola regularnog dijela takmičenja u Prvoj A crnogorskoj ERSTE ligi.

Gusinjani u posljednjem periodu kubure sa finansijama, te stoga nisu bili u stanju da Košarkaškom savezu Crne Gore uplate kotizaciju neophodnu za nastavak nadmetanja. Iz tog razloga ”stršljenovi” se nisu pojavili na utakmicama 23. i 25. kola protiv Danilovgrada i Studentskog centra, zbog čega je uslijedilo automatsko isključivanje iz A i selidba u B ligu naredne sezone (što je ionako već odavno poznato).

”Shodno članu 20 Pravilnika o takmičenju, KK STRŠLJEN se isključuje iz takmičenja do kraja tekuće takmičarske sezone zbog dvije utakmice izgubljene bez borbe i prebacuje se u niži rang. KK STRŠLJEN je odigrao više od polovine utakmica u takmičenju iz kojeg je isključen, te se shodno članu 21 Pravilnika o takmičenju preostale utakmice do kraja takmičenja registruju službenim rezultatom 20:0 i ekipa ne dobija bodove za te utakmice”– stoji u saopštenju koje je potpisao Komesar za takmičenje KSCG-a, Miomir Mugoša.

Stršljen je svakako trebalo da bude slobodan u 26. kolu koje je na programu u subotu, 26. marta, a u kojem se sastaju:

Lovćen – Jedinstvo, 15h, ”Župa”, Tivat
Teodo – Ibar, 18h, ”Župa”, Tivat
Ulcinj – Danilovgrad, 18h, ”Bratstvo i jedinstvo”, Ulcinj
Mornar – Studentski centar, 19h, ”Topolica”, Bar


Comments

STRŠLJEN ISKLJUČEN IZ A LIGE — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *