GlavnaSportSrbija zvala Dina Radončića Log in
 

Radončić se još nije izjašnjavao o tome za koju bi reprezentaciju mogao da nastupa, a nedavno se pojavila spekulacija da će ga selektor Crne Gore Bogdan Tanjević zvati na okupljanje našeg seniorskog tima za kvalifikacije za Eurobasket

Dino Radončić je jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša, sa 17 godina već je igrao za prvi tim Reala, a potencijalni je reprezentativac Crne Gore.

Radončić je, međutim, danas dobio poziv za omladinsku selekciju Srbije, na spisak kandidata za turnir u Manhajmu uvrstio ga je Milan Gurović.

“To hoće li on prihvatiti poziv nije do mene, nego do njega i njegovih roditelja. Mene ako neko pita želim li tog momka u timu reći ću da želim. Stvarno ima potencijal i bio bi jedan od nosilaca naše igre”, rekao je Gurović za srpske medije.

Time je Srbija napravlila prvi korak ka angažovanju supertalenta, čiji je otac Damir, nekada sjajni rukometaš, rođen u Crnoj Gori.

Dinova majka je iz Srbije, a s obzirom na to da je on rođen u Njemačkoj mogao bi nastupa i za selekciju te zemlje.

Šuška se, takođe, da bi Španija mogla da mu ponudi državljanstvo, kao Nikoli Mirotiću.Mladi Radončić još se nije izjašnjavao o tome za koju bi reprezentaciju mogao da nastupa, a nedavno se pojavila spekulacija da će ga selektor Crne Gore Bogdan Tanjević zvati na okupljanje našeg seniorskog tima za kvalifikacije za Eurobasket.

U svakom slučaju, Tanjević i čelnici Košarkaškog saveza Crne Gore moraju brzo da reaguju i ubijede Radončića da je Crna Gora najbolji izbor za njega i njegovu karijeru.

Izvor, Vijesti


Comments

Srbija zvala Dina Radončića — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *