GlavnaZavicajPredsjednik Šahmanović razgovarao sa ambasadorom SR Njemačke Log in
 
Predsjednik Opštine, Orhan Šahmanović, je na početku današnjeg sastanka istakao zadovoljstvo povodom posjete NJ.E Hans Günther Mattern, ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori.

 

Predsjednik Šahmanović je informisao ambasadora sa tekućim dešavanjima u Plavu, o poteškoćama i pravcima razvoja plavske opštine, ističući da ona posjeduje prirodna bogastva, turistički potencijal i neiskorišćene resurse koji se mogu na pravi način iskoristiti valorizovati a sve u cilju razvoja opštine. Istakao je da Opština fokusira svoje planove na razvoj poljoprovrede, unapređenje i valorizacija turističkih potencijala, kao i razvoj drvoprerađivačke industrije sa akcentom na ekološki aspekt i održivi razvoj, za šta je potrebna i pomoć države. Takođe je predstavio razvojne planove lokalne uprave.
Ambasador, NJ.E Hans Günther Mattern, se interesovao o svim pitanjima značajnim za razvoj opštine, o načinu  funkcionisanja lokalne uprave kao i problemima sa kojima se susreću građani opštine. Na samom kraju sastanka se zahvalio Predsjedniku Opštine na dobrodošlici i kvalitetnom sastanku.

Comments

Predsjednik Šahmanović razgovarao sa ambasadorom SR Njemačke — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *