GlavnaSportPobjede za put u Rio. Log in
 

 

U Parizu će prvi nastupiti Nikola Gušić u kategoriji do 73 kilograma, koja je na programu u subotu. Dan kasnije na tatami u kategoriji do 81 kilogram će Srđan Mrvaljević i Marko Bubanja, a u kategoriji do 100 kilograma boriće se juniorski evropski prvak Danilo Pantić.

Crnogorska džudo reprezentacija učestvovace sa četiri borca na grend slemu, koji se predstojećeg vikenda održava u Pariz.

Pod stručnom palicom crnogorskog trenera Huberta-Hupa Rorauera u Parizu će prvi nastupiti Nikola Gušić u kategoriji do 73 kilograma, koja je na programu u subotu.

Dan kasnije na tatami u kategoriji do 81 kilogram će Srđan Mrvaljević i Marko Bubanja, a u kategoriji do 100 kilograma boriće se juniorski evropski prvak Danilo Pantić.

Trojici naših boraca, na čelu sa Rorauerom, koji su danas otputovali sa podgoričkog aerodroma, u Beogradu će se pridružiti i Mrvaljević.

Žrijeb grend slema u Parizu zakazan je za sjutra od 14 sati.

Konkurencija na grend slemu će svakako biti najjača, pošto ovo takmičenje donosi više olimpijskih bodova od Evropskog prvenstva.

Pobjeda donosi 500 poena, srebro 300, a posljednje mjesto na pobjedničkom podijumu vrijedi 200 bodova za Rio de Žaneiro.

Ukupan broj prijavljenih takmičara u Parizu je 610 iz 94 zemlje. U muškoj konkurenciji nastupiće 386 boraca, a u ženskoj 224 džudistkinje.

Takmičari će se boriti u “Akor hotels areni” (bivši Bersi).

Pobjeda u svakoj od po sedam kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji donosi novačanu nagradu od 5.000 eura (4.000 džudisti, a 1.000 e treneru), drugo mjesto vrijedi 3.000 eura (2.400 džudisti, a 600 treneru), dok bronzana medalja osvajaču vrijedi 1.200 eura, dok trener dobija 300.


Comments

Pobjede za put u Rio. — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *