GlavnaZavicajPlavljani nakon zločina u šoku, bračni par Dašić živio povučeno Log in
 

Nakon zločina koji je izvršen protekle noći u Plavu, u kojem je ubijena Gordana Dašić, a njen suprug Vuk teško povrijeđen, mještani te opštine na sjeveroistoku Crne Gore su u šoku.

Podsjetimo, nešto poslije ponoći dvije za sada nepoznate osobe su upale u kuću Dašića, u selu Brezojevica, vezale bračni par, i zahtijevale da im predaju novac, a usljed mučenja Gordana je preminula, a Vuk teško povrijeđen.

Vuko je radio u nekadašnjem AD Šik “Bor”, a ovaj bračni par je živio povučeno u rodnoj Brezojevici i bavio se stočarstvom. Vlasnici su velikog broja pašnjaka i grla stoke.

Vuk Dasic i njegova kuca u Brezojevicama

Mještani, sa kojima je razgovarao reporter FOS-a, su izjavili da su u šoku, da im nije poznato da su Dašići bili u lošim odnosima sa bilo kim, te da je jasno da je zločin izvršen radi iznude novca.

Njihova kuća se nalazi na magistrali Plav-Gusinje, i okruženi su kućama rođaka.

Istragom rukovodi državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, i policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog zločina.

Za ovakav zločin kazna od 40 godina zatvora

Kako su FOS-u saopštili pravnici sa kojima je razgovarao o kvalifikaciji ovog krivičnog djela, najvjerovatnije je da će državni tužilac ovo kvalifikovati kao krivično djelo teško ubistvo izvršeno iz koristoljublja.

Za to krivično djelo je predviđena najstroža kazna od 40 godina zatvora.

Prethodnih godina nekoliko ubistava iz koristoljublja

U Crnoj Gori su se i prethodnih godina događala ubistva iz koristoljublja, i policija bi ubrzo otkrila počinioce tih djela, a po pravilu su ubice izvršenjem dolazile do male količine novca.

U maju 2016. godine ubijena je 78-godišnja Ajsa Beriša sa Kosova, nastanjena u Podgorici, a tijelo je pronađeno na Ćemovskom polju u Podgorici. Beriša je presretnuta na putu do svoje kuće i ubijena iz koristoljublja, a ubice su od nje uzele 10 eura. Policija je za taj zločin uhapsila četiri osobe.

U aprilu ove godine Srbija je isporučila Crnoj Gori S.R. kako bi mu se sudilo za ubistvo iz 2009. kada je, kako stoji u optužnici, zajedno sa M.S. (28) iz Niša, takođe državljaninom Republike Srbije, 25. septembra 2009. godine iz koristoljublja počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu M.M. iz Trebinja, stražara u firmi AD „13.  jul – Plantaže“ u Podgorici, i to dok se oštećeni nalazio na radnom mjestu.

U novogodišnjoj noći, 31. decembra 2013. Cetinjanin Marko Adžić (31) ubio je svoju babu Maksimiju – Maru Raičević (77). On je priznao da je iz kuće svoje babe, nakon što je svirepo ubio, uzeo 300 eura.


Comments

Plavljani nakon zločina u šoku, bračni par Dašić živio povučeno — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *