GlavnaSportNaša posla Log in
 

FUDBALSKE TALENTE IZ PLAVSKO-GUSINJSKOG KRAJA NIKO NEĆE !

Iako se radi o urodjenim fudbalskim talentima, desetine mladih fudbalera tavori u ovdašnjim klubovima –
Iako su Plav, Gusinje i Murino, godinama pravi rasadnici veoma talentovanih mladih fudbalera, za to niko ne mari, jer nemaju svoje „menadžere“, „debele veze“ i nijesu „tatini sinovi“ da bi prešli u neki veliki klub.
-Žalosno je i velika je to nepravda, kada se zna koliko je mladih talentovanih fudbalera  Jezera, Gusinja i Polimlja ostalo bez svoje fudbalske budućnosti, zahvaljujući prije svega, nemaru ili inatu takozvanih fudbalskih moćnika. Zar je moguće, da primjera radi, Enko Radončić, standardni prvotimac plavskog drugoligaša  ne može imati mjesto u nekom crnogorskom prvoligašu. Pa to je igrač za svačiji ukus, izraziti golgeter, veoma brz i nadasve prodoran, i što je najbitnije veoma mlad. Ali, nema sreće.  Čitamo ovih dana – kada je u toku prelazni rok, kako se neki „talenti“ iz Podgorice i primorskih prvoligaša, čast izuzecima, prosto „šetaju“ iz kluba u klub  i stižu kao velika „pojačanja“. I, što je još interesantnije, kako čitamo  ovih dana mnogi inostrani klubovi kao da „plaču“ za njima, ljutito analizira ovakvu situaciju, profesor Ismet Brdakić, fudbalski trener i nekada poznati fudbaler.
A, plavsko-gusinjskih fudblera , pravih bisera ovog sporta, u ovom trenutku je na pretek.Tu je mladi Krcić, standardni reprezentativac kadetske reprezentacije Crne Gore, Redžepagić, Drešković i mnogi drugi-
-U ovom kraju ponikli su reprezentativci Džudović, Medunjanin, a da je bilo malo više dobre volje to je mogao biti i Dženan Radončić, bivši fudbaler Gusinja, Rudara iz Pljevalja i beogradskog Partizana. A, onda je otišao u Južnoj Koreji gdje je nekoliko godina „harao“ južnokorejskim fudbalskim terenima.
Gusinje je posebna priča. Već je stasalo nekoliko pravih fudbalskih bisera koje bi svaki prvoligaš poželio. Tu je Denijal Čekić, pravi virtuoz, Huseinović, Mrkulić, Radončić, Pjetrović i još nekoliko njih. Ali, oni nijesu „tatini sinovi“. Ista je slika i u murinskom Polimlju. Ovim mladim talentima na ovim prostorima je najveći domet – igranje za Jezero. I ništa više.
Staro je fudbalsko pravilo : „Da je velikom fudbaleru – mjesto u velikom klubu“. Ovdje na ovim fudbalskim prostorima na sjeveru naše države – to je bar za sada, misaona rečenica. Zato nam je i fudbal – takav kakav jeste!

Za Gusinje-info.com

R.Gruda


Comments

Naša posla — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *