GlavnaZavicajMožda daju pare, a možda i materijal Log in
 

ORHAN ŠAHMANOVIĆ PORUČIO DA ĆE OPŠTINSKA KOMISIJA ZA PROCJENU ŠTETE OD ZEMLJOTRESA DO KRAJA SEDMICE ZAVRŠITI IZVJEŠTA

Orhan Sahmanovic

PLAV -Predsjednik opštine Plav Orhan Šahmanović, koji je i rukovodilac tima za elementarne nepogode, kazao je da će se do kraja sedmice okončati aktivnosti Opštinske komisije za procjenu štete od zemljotresa koji je 4. januara pogodio opštine Plav, Gusinje, Andrijevica i Berane i pričinio znatnu štetu, pogotovo u Plavu. Rekao je da je obrađeno oko 80 odsto slučajeva u Plavu, a da je s ministarkom bez portfelja Marijom Vučinović, koja je na čelu Vladine Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a koja je u ponedjeljak posjetila Plav, dogovoreno da će komisija na čijem je ona čelu kontrolisati raspodjelu sredstava, kao i utrošak istih.
Šahmanović je kazao da je na tom sastanku ministarku informisao o trenutnom stanju, kao i o aktivnostima koje je Opština preduzela na ublažavanju posledica zemljotresa. Kazao je da do kraja nedjelje očekuje novi sastanak sa njom.
-Do kraja ove nedjelje ponovo očekujemo sastanak s ministarkom da bismo konačno saznali da li će biti još donacija Vlade za štete nastale prilikom zemljotresa. Od pristiglih oko 1.500 zahtjeva za plavsku opštinu još nijesmo izvukli bilans realne štete po kojoj se mora intervenisati, a to ćemo znati nakon sačinjenih izvještaja komisije. Zasad znamo da su štete velike i da će dvadesetak objekata morati da bude srušeno. S vladinom komisijom ćemo se dogovoriti hoće li se sredstva dijeliti novčano ili u vidu materijala –pojasnio je Šahmanović.
N.V.


Comments

Možda daju pare, a možda i materijal — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *