GlavnaKolumneIbrahim HuseinovicKRATKA RAMAZANSKA PRICA Log in

Autor: Ibrahim HusejnovicSveta uputa Kur’an nas o mnogo cemu lijepom i poucnom uci, izmedju ostalog kako da postupamo, sta da radimo, sta da izbjegavamo itsl. Ali jedna njegova sura ( jedno poglavlje) naglasava da je Stvoritelj htio svi bi ljudi bili vjernici i sledbenicima bi nas jedne vjere ucinio. Medjutim On nas je ucinio razlicitima kako po izgledu, znanju, boji koze, vjerovanju…., kako bismo u mnostvu ljudskoga roda prepoznavali dobre i plemenite osobe, a izbjegavali one druge koji nijesu sa takvim karakternim svojstvima i osobinama.

U ovoj ramazanskoj prici, 01. juna 2017. godine, sestog dana svetog mjeseca Ramazana, Vasu paznju zelim skrenuti na jednog dikacara i divnu osobu iz mog bratstva i moje uze rodbine – Adema Ada Huseinovica( citajte Adema Hoti-a), vlasnika stranice Hoti, nastanjenog od skorije u gradu Tivtu, gdje stvara uslove za bolji i sigurniji zivot, radeci u svojoj struci.

Ovaj mladi efendija, rodjen 1990.godine u Plavu, kao da je rodjen za poslove u turizmu, jako je sarmantan i komunikativan, vise lici na svedjane ili njemce, nipas je cuvenog plemena Dreica iz Pepica, a zet je jos cuvenijih Preljvukaja iz sela Martinaj kod Plava. Od skorije je zaplovio u bracne vode sa lijepom i cestitom Fatjonom, spreman da sa njom zivi u pravoj harmoniji i slozi, i da sa njom dobije hairli evljad i da zajedno ostaraju.
Mladi Ado Hoti, rodjen 1990.godine u Plavu, do diplome konobara je dosao 2007.godine, a tri godine kasnije kada mu je bilo 20 ljeta stekao je zvanje tehnicara usluzivanja. Pored navedenog, vrsni je poznavalac kulinarskih poslova. Njegova manekenska figura i odgovoran odnos prema poslu kojim se bavi, jak su preduslov i adut da se za njega bukvalno svi otimaju i traze ga da bude dio njihovog tima. Ovaj put se on ipak opredijeljio da svoju karijeru i zaposlenje ostvaruje u primorskom gradu Tivtu, nadaleko poznatom po Porte Montenegru i velikom broju turista koji posjecuju ovu opstinu. Ranije je sluzbovao u Srednjoj skoli u Plavu i u dalekom Teksasu (USA), svuda ostvaljajuci snazan utisak i povjerenje.
Cuvena turisticka destinacija Tivta je dostupna sa svake strane, preko kopna , mora i vazduha. Onima sa dubljim dzepom iz vecih gradova do Tivta, omoguceno je da avio prevozom brze i lakse stignu do ove nadaleko cuvene destinacije. Nije iskljuceno da cete tamo sresti ljubaznog turisticnkog poslenika Adema Ada Hotia ( na slici), koji ce tako vas boravak uciniti ljepsim i prijatnijim.


Comments

KRATKA RAMAZANSKA PRICA — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *