DOBRODOSLI NA GUSINJE-INFO.COM KNJIGU GOSTIJU

 
 
 
 
 
Prostor oznacen sa * obavezno ispuniti.
Vasa e mail adresa nece biti prikazana javno
Vas komentar ce biti prikazan poslije pregleda
Zadrzavamo pravo da ne prikazemo ili ponistimo vas komentar ukoliko nije prikladan za javnost .
Zabranjeno psovanje, vrijedjanje, spletkarenje i prozivanje lica punim imenom i prezimenom pod pseudonima ili nadimkom!
Komentari na ovoj knjizi gostiju nijesu misljenje redakcije gusinje-info.com
75 entries.
Donatori traze opravdanje za utroseni novac Donatori traze opravdanje za utroseni novac wrote on December 27, 2016 at 4:24 pm
Veliki donatori traže kompletnu analizu i objašnjenje šta se dogodilo sa 1,5 milijardi dolara koje su donirane Hilari Klinton u finišu trke za predsjednika. U obraćanju u Njujorku, kada je zahvaljivala donatorima, Klinton je navodno odbila da preuzme bilo kakvu krivicu za svoju propalu kampanju i umjesto toga pokazala prstom na prvog čovjeka FBI Džejmsa Komija i ruskog lidera Vladimira Putina. Sada njene najveće pristalice žele “analizu kampanje”, što bi moglo da razotkrije cjelokupnu operaciju Klinton. Donatori zahtijevaju da znaju gdje je Klinton potrošila skoro 1,5 milijardi dolara u resursima za vođenje kampanje koje je prikupila u završnim mjesecima. Oni zahtijevaju objašnjenje kako Klintonova nije uspjela da pročita raspoloženje u takozvanim “klackalica” državama. Iza kulisa kruži priča da finansijeri ukidaju sve donacije Demokratskoj stranci dok se ne sprovede pravična istraga. (Vijesti, Pcnen).
Veliki donatori traže kompletnu analizu i objašnjenje šta se dogodilo sa 1,5 milijardi dolara koje su donirane Hilari Klinton u finišu trke za predsjednika.
U obraćanju u Njujorku, kada je zahvaljivala donatorima, Klinton je navodno odbila da preuzme bilo kakvu krivicu za svoju propalu kampanju i umjesto toga pokazala prstom na prvog čovjeka FBI Džejmsa Komija i ruskog lidera Vladimira Putina.
Sada njene najveće pristalice žele “analizu kampanje”, što bi moglo da razotkrije cjelokupnu operaciju Klinton. Donatori zahtijevaju da znaju gdje je Klinton potrošila skoro 1,5 milijardi dolara u resursima za vođenje kampanje koje je prikupila u završnim mjesecima.
Oni zahtijevaju objašnjenje kako Klintonova nije uspjela da pročita raspoloženje u takozvanim “klackalica” državama.
Iza kulisa kruži priča da finansijeri ukidaju sve donacije Demokratskoj stranci dok se ne sprovede pravična istraga. (Vijesti, Pcnen).
Tromjesecno odgadjanje odustave minulog rada Tromjesecno odgadjanje odustave minulog rada wrote on December 27, 2016 at 4:17 pm
Vlada Crne Gore će predložiti tromjesečno odgađanje primjene mjere obustave obračuna uvećane zarade po osnovu minulog rada za zaposlene u javnoj administraciji za 2017. i 2018. godinu, koju sadrži Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2017. godinu, zvanično je saopšteno. Ova odluka rezultat je jučerašnjih razgovora koje su potpredsjednik Vlade Milutin Simović i ministri finansija i rada i socijalnog staranja Darko Radunović i Kemal Purišić vodili sa predstavnicima oba reprezentativna sindikata. Ovakvo rješenje je omogućeno najavom da će u Skupštini biti predloženo smanjenje budžetskih izdvajanja za političke partije, napomenuto je u saopštenju. Skupština Crne Gore u krnjem sastavu (opozicija bojkotuje rad parlamenta) danas raspravlja o predlogu budžeta za narednu godinu. Juče je zbog najavljenih mjera štednje ispred zgrade parlamenta održan protest u organizaciji Unije slobodnih sindikata, a danas na istom mjestu protest je organizovala Radnička partija. “Ne navlačite prokletstvo majki, kojima uzimate koru hljeba. Porez na majke i na djecu istorija ne pamti. Kada su predlagali mjere, govorili su da je to odgovorna politika. To je još jedna izdaja i prevara DPS-a”, kazao je lider Radničke partije Janko Vučinić, izvještava portal Vijesti.
Vlada Crne Gore će predložiti tromjesečno odgađanje primjene mjere obustave obračuna uvećane zarade po osnovu minulog rada za zaposlene u javnoj administraciji za 2017. i 2018. godinu, koju sadrži Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2017. godinu, zvanično je saopšteno.
Ova odluka rezultat je jučerašnjih razgovora koje su potpredsjednik Vlade Milutin Simović i ministri finansija i rada i socijalnog staranja Darko Radunović i Kemal Purišić vodili sa predstavnicima oba reprezentativna sindikata.
Ovakvo rješenje je omogućeno najavom da će u Skupštini biti predloženo smanjenje budžetskih izdvajanja za političke partije, napomenuto je u saopštenju.
Skupština Crne Gore u krnjem sastavu (opozicija bojkotuje rad parlamenta) danas raspravlja o predlogu budžeta za narednu godinu.
Juče je zbog najavljenih mjera štednje ispred zgrade parlamenta održan protest u organizaciji Unije slobodnih sindikata, a danas na istom mjestu protest je organizovala Radnička partija.
“Ne navlačite prokletstvo majki, kojima uzimate koru hljeba. Porez na majke i na djecu istorija ne pamti. Kada su predlagali mjere, govorili su da je to odgovorna politika. To je još jedna izdaja i prevara DPS-a”, kazao je lider Radničke partije Janko Vučinić, izvještava portal Vijesti.
Mitropolija tyrazi uvodenje vjeronauke u skolama u Crnoj Gori Mitropolija tyrazi uvodenje vjeronauke u skolama u Crnoj Gori wrote on December 26, 2016 at 6:29 pm
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je Vladu i Ministarstvo prosvjete da što prije, kao druge evropske države, stvore uslove za uvođenje vjerske nastave u sistem javnog obrazovanja. “To bi omogućilo djeci svih vjeroispovjesti u Crnoj Gori da ostvare svoje pravo na vjersku nastavu u školama koje je zagarantovano svim važećim međunarodnopravnim aktima o ljudskim slobodama i pravima”, rekao je Amfilohije. - Izvor Pcnen Voljeli mi Amfilohija ili ne, ovaj njegov zahtjev je u cjelosti osnovan, jer je svaki narod bez vjere i njenog doslednog poimanja, bas kao riba koju ostavite bez vode. Ako vjeronauka bude uvedena to ce umnogome podici vjersu svijest nas muslimana, jer nas ima da strcimo ka vrana na dva kolca, kojom prilikom onaj treci kolac moze da nam se zabode u nezgodno mjesto. Vlast sa svoje strane muku muci kako da se kurtulise Amfilohija i njegovih usluga, ali im to nimalo ne polazi za rukom, jer ga preko 95 posto i vise pravoslavaca u CG podrzava i ide za njim. Sto bi se reklo to nam je sto nam ili to im je sto im je, najbitnije je da vjeronauka zazivi, te da i mi u tom procesu krenemo sa mrtve tacke. Ne radi nas koji smo jednom nogom u grob, vec radi nase djecu da znaju ko su i sta su i da nauce o nasoj vjeri Islamu.
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je Vladu i Ministarstvo prosvjete da što prije, kao druge evropske države, stvore uslove za uvođenje vjerske nastave u sistem javnog obrazovanja.
“To bi omogućilo djeci svih vjeroispovjesti u Crnoj Gori da ostvare svoje pravo na vjersku nastavu u školama koje je zagarantovano svim važećim međunarodnopravnim aktima o ljudskim slobodama i pravima”, rekao je Amfilohije. - Izvor Pcnen


Voljeli mi Amfilohija ili ne, ovaj njegov zahtjev je u cjelosti osnovan, jer je svaki narod bez vjere i njenog doslednog poimanja, bas kao riba koju ostavite bez vode. Ako vjeronauka bude uvedena to ce umnogome podici vjersu svijest nas muslimana, jer nas ima da strcimo ka vrana na dva kolca, kojom prilikom onaj treci kolac moze da nam se zabode u nezgodno mjesto.

Vlast sa svoje strane muku muci kako da se kurtulise Amfilohija i njegovih usluga, ali im to nimalo ne polazi za rukom, jer ga preko 95 posto i vise pravoslavaca u CG podrzava i ide za njim.

Sto bi se reklo to nam je sto nam ili to im je sto im je, najbitnije je da vjeronauka zazivi, te da i mi u tom procesu krenemo sa mrtve tacke. Ne radi nas koji smo jednom nogom u grob, vec radi nase djecu da znaju ko su i sta su i da nauce o nasoj vjeri Islamu.
Muka Talje na sve cetiri strane Muka Talje na sve cetiri strane wrote on December 25, 2016 at 1:37 pm
Na Balkanu se nalazi više od sto islamističkih ćelija, a najviše ih je u Bosni i Hercegovini, navode bezbjednosni stručnjaci. Pored Bosne i Hercegovine, gdje, prema riječima stručnjaka za borbu protiv terorizma Dževada Galijaševića, ima oko 64 kampa za obuku džihadista, takvih ćelija i regrutnih centara najviše ima u Makedoniji i na Kosovu. Kada je u pitanju centralna Srbija, glavno uporište za vrbovanje džihadista je u Novom Pazaru i okolini. “Jaka uporišta islamista sreću se u Sjenici, Novom Pazaru, Preševu, Bujanovcu i Medveđi”, istakao je ranije Galijašević za Blic. Prema istraživanjima američkog Centra za borbu protiv terorizma, dva najopasnija regrutna centra na Balkanu nalaze se u Sarajevu i Zenici. Euroblic je nedavno posjetio i selo Podgredina, koje su policijske snage BiH označile kao jedno od “najopasnijih mjesta za obuku vehabija”. Mještani su tada ispričali da se protive dolasku vehabija u njihovo selo. “Tu kuću na brdu gde se mole finansirao je neki čovjek iz Austrije i sada se tu skupljaju. Kada su neki praznici, tu zna da bude i do 30 automobila”, rekao je jedan od mještana. Jedno od najozloglašenijih uporišta vehabija je i Gornja Maoča (BiH), gdje se svojevremeno vijorila i zastava Islamske države. Centri za vrbovanje i obuku džihadista navodno su otkriveni i u okolini Ljubljane, u Sloveniji, u Rijeci i Splitu (Hrvatska), Gusinju, Plavu, Ulcinju (CG), kao i u Kumanovu i Tetovu u Makedoniji. Prošlog ljeta prostor za molitve (mesdžid) Furkan, u Novom Pazaru, označen je kao mjesto propovijedanja radikalnog islama. Sprske bezbjednosne službe tada su naznačile da se ne radi o regrutnom centru za odlazak u rat u Siriji, ali da se preko njega može doći u kontakt sa borcima. - Portal Pcen. Iz ovoga se moze zakljuciti da nam se ne pise dobro. Ako se samo primijeti na neko praktikuje Islam i da Bozje kuce... Read more
Na Balkanu se nalazi više od sto islamističkih ćelija, a najviše ih je u Bosni i Hercegovini, navode bezbjednosni stručnjaci.
Pored Bosne i Hercegovine, gdje, prema riječima stručnjaka za borbu protiv terorizma Dževada Galijaševića, ima oko 64 kampa za obuku džihadista, takvih ćelija i regrutnih centara najviše ima u Makedoniji i na Kosovu.
Kada je u pitanju centralna Srbija, glavno uporište za vrbovanje džihadista je u Novom Pazaru i okolini.
“Jaka uporišta islamista sreću se u Sjenici, Novom Pazaru, Preševu, Bujanovcu i Medveđi”, istakao je ranije Galijašević za Blic.
Prema istraživanjima američkog Centra za borbu protiv terorizma, dva najopasnija regrutna centra na Balkanu nalaze se u Sarajevu i Zenici.
Euroblic je nedavno posjetio i selo Podgredina, koje su policijske snage BiH označile kao jedno od “najopasnijih mjesta za obuku vehabija”.
Mještani su tada ispričali da se protive dolasku vehabija u njihovo selo.
“Tu kuću na brdu gde se mole finansirao je neki čovjek iz Austrije i sada se tu skupljaju. Kada su neki praznici, tu zna da bude i do 30 automobila”, rekao je jedan od mještana.
Jedno od najozloglašenijih uporišta vehabija je i Gornja Maoča (BiH), gdje se svojevremeno vijorila i zastava Islamske države.
Centri za vrbovanje i obuku džihadista navodno su otkriveni i u okolini Ljubljane, u Sloveniji, u Rijeci i Splitu (Hrvatska), Gusinju, Plavu, Ulcinju (CG), kao i u Kumanovu i Tetovu u Makedoniji.
Prošlog ljeta prostor za molitve (mesdžid) Furkan, u Novom Pazaru, označen je kao mjesto propovijedanja radikalnog islama. Sprske bezbjednosne službe tada su naznačile da se ne radi o regrutnom centru za odlazak u rat u Siriji, ali da se preko njega može doći u kontakt sa borcima. - Portal Pcen.

Iz ovoga se moze zakljuciti da nam se ne pise dobro. Ako se samo primijeti na neko praktikuje Islam i da Bozje kuce posjecuje i ne ostavlja ih da budu garibi, evo ti odmah prilike da nelo upre prst u nas da smo ti i ti, te da nas kite kojekakvim titulama i nazivima.... Allah da nam pomogne i da nas osnazi, amin.
ISTRAZUJE, IAKO MU JE 102 GODINE ISTRAZUJE, IAKO MU JE 102 GODINE wrote on December 24, 2016 at 7:20 pm
Najstariji australijski naučnik izborio se da sa 102 godine nastavi da radi kao saradnik na univerzitetu, prenose inostrani medije. Dejvidu Gudolu je naređeno da sledeće godine radi od kuće, pošto su neki zaposleni izrazili zabrinutost da ugrožava svoje zdravlje i bezbjednost dolaženjem u kampus Univerziteta Edit Kauan u Zapadnoj Australiji. Poslije dvije decenije rada, u avgustu mu je rečeno da spakuje svoje stvari, prenio je BBC. Univerzitet je međutim sada našao novi “bolji” radni prostor za njega, bliže njegovom prebivalištu. “Nadam se da ću nastaviti s korisnim radom u mojoj oblasti dok mi vid bude dozvoljavao”, rekao je Gudol. Gudol je tokom 70 godina duge karijere u oblasti ekologije napisao više od 100 istraživačkih radova, a sada radi kao honorarni naučni saradnik, bez naknade- Izvor Pcnen.
Najstariji australijski naučnik izborio se da sa 102 godine nastavi da radi kao saradnik na univerzitetu, prenose inostrani medije.
Dejvidu Gudolu je naređeno da sledeće godine radi od kuće, pošto su neki zaposleni izrazili zabrinutost da ugrožava svoje zdravlje i bezbjednost dolaženjem u kampus Univerziteta Edit Kauan u Zapadnoj Australiji.
Poslije dvije decenije rada, u avgustu mu je rečeno da spakuje svoje stvari, prenio je BBC.
Univerzitet je međutim sada našao novi “bolji” radni prostor za njega, bliže njegovom prebivalištu.
“Nadam se da ću nastaviti s korisnim radom u mojoj oblasti dok mi vid bude dozvoljavao”, rekao je Gudol.
Gudol je tokom 70 godina duge karijere u oblasti ekologije napisao više od 100 istraživačkih radova, a sada radi kao honorarni naučni saradnik, bez naknade- Izvor Pcnen.
Ginisova rekorderka pselila na drugi Svijet Ginisova rekorderka pselila na drugi Svijet wrote on December 24, 2016 at 5:50 pm
Bivša stjuardesa JAT-a, Vesna Vulović, poznata po tome što je jedina preživjela pad aviona iznad Čehoslovačke, preminula je u Beogradu u 67. godini. Nesreća se dogodila 1972. godine. Eksploziju aviona preživela je tako što je bila vezana za sjedište u repu DC-9, koji je zajedno s toaletima pao na snijeg. Rušenje aviona je službeno tretirano kao teroristički napad ekstremne hrvatske emigracije. Kako su pisali mediji, Vesna Vulović, koja je tada imala 22, godine nije čak ni bila predviđena za taj let, već je bila zamijenjena drugom stjuardesom istog imena. Nakon potpunog oporavka od frakture lobanje, slomljene obje noge i tri pršljena, ali i privremene nepokretnosti, nastavila je da radi za JAT kao šalterska službenica. Vesna Vulović upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao jedina osoba koja je preživela pad bez padobrana sa 10.160 metara. Vesna Vulović je primila titulu za Ginisov rekord od Pola Makartnija- Izvor Pcnen
Bivša stjuardesa JAT-a, Vesna Vulović, poznata po tome što je jedina preživjela pad aviona iznad Čehoslovačke, preminula je u Beogradu u 67. godini.
Nesreća se dogodila 1972. godine. Eksploziju aviona preživela je tako što je bila vezana za sjedište u repu DC-9, koji je zajedno s toaletima pao na snijeg.
Rušenje aviona je službeno tretirano kao teroristički napad ekstremne hrvatske emigracije.
Kako su pisali mediji, Vesna Vulović, koja je tada imala 22, godine nije čak ni bila predviđena za taj let, već je bila zamijenjena drugom stjuardesom istog imena. Nakon potpunog oporavka od frakture lobanje, slomljene obje noge i tri pršljena, ali i privremene nepokretnosti, nastavila je da radi za JAT kao šalterska službenica.
Vesna Vulović upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao jedina osoba koja je preživela pad bez padobrana sa 10.160 metara.
Vesna Vulović je primila titulu za Ginisov rekord od Pola Makartnija- Izvor Pcnen
Medijski Zakoni dobri, slobode se ne postuju Medijski Zakoni dobri, slobode se ne postuju wrote on December 23, 2016 at 9:36 pm
Sindikat medija je predstavio danas rezultate istraživanje koje je u Crnoj Gori sprovedeno kao dio šireg, regionalnog projekta o slobodi izražavanja i bezbjednosti novinara. Glavni cilj istraživačke studije je bio da se napravi bazična procjena nivoa slobode medija i bezbjednosti novinara koja će se dalje koristiti u regionalnom mehanizmu za praćenje i zagovaranje slobode medija i bezbjednosti novinara na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou. Jedan od zaključaka istraživanja je da su u Crnoj Gori medijski zakoni dobri, ali da se ne poštuju, a jedna od preporuka je da treba insistirati na rješavanju brojnih nerasvijetljenih napada na novinare i imovinu medija u Crnoj Gori. U vezi sa napadima na novinare, predsjednik Komisije koju je vlada formirala radi analize postupanja nadležnih organa Nikola Marković je izrazio bojazan da ni ovaj sastav komisije, kao ni onaj prethodni, neće imati nekog naročitog efeka zbog opstrukcije. On je ovu bojazan ilustrovao podatkom da novi članovi Komisije još nijesu dobili dozvolu za pritup dokumentima sa oznakom tajnosti iako komisija postoji već nekoliko mjeseci. Član Komisije Dragoljub Vuković je, saglašavajući se sa Markovićevim mišljenjem, kazao da razmišlja o tome da se povuče iz Komisije. Sastavni dio projekta je izrada platorme na kojoj će biti ažurirani podaci o napadima na novinare i medije - saopsteno je na portalu Pcnen.
Sindikat medija je predstavio danas rezultate istraživanje koje je u Crnoj Gori sprovedeno kao dio šireg, regionalnog projekta o slobodi izražavanja i bezbjednosti novinara. Glavni cilj istraživačke studije je bio da se napravi bazična procjena nivoa slobode medija i bezbjednosti novinara koja će se dalje koristiti u regionalnom mehanizmu za praćenje i zagovaranje slobode medija i bezbjednosti novinara na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou.
Jedan od zaključaka istraživanja je da su u Crnoj Gori medijski zakoni dobri, ali da se ne poštuju, a jedna od preporuka je da treba insistirati na rješavanju brojnih nerasvijetljenih napada na novinare i imovinu medija u Crnoj Gori.
U vezi sa napadima na novinare, predsjednik Komisije koju je vlada formirala radi analize postupanja nadležnih organa Nikola Marković je izrazio bojazan da ni ovaj sastav komisije, kao ni onaj prethodni, neće imati nekog naročitog efeka zbog opstrukcije. On je ovu bojazan ilustrovao podatkom da novi članovi Komisije još nijesu dobili dozvolu za pritup dokumentima sa oznakom tajnosti iako komisija postoji već nekoliko mjeseci.
Član Komisije Dragoljub Vuković je, saglašavajući se sa Markovićevim mišljenjem, kazao da razmišlja o tome da se povuče iz Komisije.
Sastavni dio projekta je izrada platorme na kojoj će biti ažurirani podaci o napadima na novinare i medije - saopsteno je na portalu Pcnen.
Skracena dionica puta preko Grabona do Dinose jako upitna Skracena dionica puta preko Grabona do Dinose jako upitna wrote on December 23, 2016 at 5:33 pm
Strnacki lideri iz Podgorice na svojim predizbornim skupovima uoci lokalnih i parlamentarnih izbora, niti jednom rijecju nijesu spomenuli gradnju puta od Granona u Albaniji do Dinose i granicnog prelaza na toj dionici. To je jasan signal da se mozda ovaj putni krak nece ni raditi, uzimajuci u obzir gradnju auto puta Bar - Boljari i cinjenicu da sve to ne ide glatko. Vlasti tacno znaju da ce pravoslavni zivalj iz Crne Gore, malo ili mozda nimalo koristiti magistralu preko Albanije za Podgoricu i crnogorsko primorje, tako da ih puno ne brine hoce li gusinjani i plavljani imati kraci put ili ce i dalje muljati do Podgorice preko Morace. Kad bi ovaj Lalicic malo bio angazovaniji, mogao bi mozda uz pomoc Fondacije Gusinje da nesto odradi po ovom pitanju, utisak je ka da se i on sa svim ovim umorio i da mu sve ovo pocinje prelaziti u dosadu.
Strnacki lideri iz Podgorice na svojim predizbornim skupovima uoci lokalnih i parlamentarnih izbora, niti jednom rijecju nijesu spomenuli gradnju puta od Granona u Albaniji do Dinose i granicnog prelaza na toj dionici.

To je jasan signal da se mozda ovaj putni krak nece ni raditi, uzimajuci u obzir gradnju auto puta Bar - Boljari i cinjenicu da sve to ne ide glatko.

Vlasti tacno znaju da ce pravoslavni zivalj iz Crne Gore, malo ili mozda nimalo koristiti magistralu preko Albanije za Podgoricu i crnogorsko primorje, tako da ih puno ne brine hoce li gusinjani i plavljani imati kraci put ili ce i dalje muljati do Podgorice preko Morace.

Kad bi ovaj Lalicic malo bio angazovaniji, mogao bi mozda uz pomoc Fondacije Gusinje da nesto odradi po ovom pitanju, utisak je ka da se i on sa svim ovim umorio i da mu sve ovo pocinje prelaziti u dosadu.
Almir Bektesevic Almir Bektesevic wrote on December 20, 2016 at 2:38 am
U ime mene i koje familije želim da se zahvalim Fondaciji na prelijepo organizovanoj večeri i provodu u Reneisanci. Kako se kraj godine primiče tako je lijepo dozivjeti atmosferu da staru godinu ispracamo sa veseljem i raspoloženjem kao sto je bilo sinoc. Lijepi ambijent, još ljepsi narod a najljepše organizovana veće potvrđuje da narod vidi kvalitete i vjeruje u te kvalitete organizacije bez obzira sto pojedinci se ne snalaze u njoj a pojedinci žele izmanipulisati i pokoriti rad organizacije. Slušajući čaršijske priče bezposlicara koji prepričavaju i izmisljaju bljuvotine da Fondacija troši narodske pare Gdje ne treba najbolji je dokaz sinocnja noć. Postavio bih u jednoj rečenici svim tim bezposlicarima koji pljuvaju po radu Fondacije a sa obzirom da sam i jedan od donatora koji donira da ako imaju bilo koji dokaz dokumentovano da mi prikazu da su pare otišle onamo Gdje ne treba neka mi jave pa da prestanem da doniram, ali sam ubijeđen da su samo neistine i dezinformacije prema tome mogu da spavam mirno i da me ne grize savjest da sam donirao u pogrešno. Zato srećan jubilej i još mnogo više uspjeha u radu Fondacije i njenih clanova
U ime mene i koje familije želim da se zahvalim Fondaciji na prelijepo organizovanoj večeri i provodu u Reneisanci. Kako se kraj godine primiče tako je lijepo dozivjeti atmosferu da staru godinu ispracamo sa veseljem i raspoloženjem kao sto je bilo sinoc. Lijepi ambijent, još ljepsi narod a najljepše organizovana veće potvrđuje da narod vidi kvalitete i vjeruje u te kvalitete organizacije bez obzira sto pojedinci se ne snalaze u njoj a pojedinci žele izmanipulisati i pokoriti rad organizacije. Slušajući čaršijske priče bezposlicara koji prepričavaju i izmisljaju bljuvotine da Fondacija troši narodske pare Gdje ne treba najbolji je dokaz sinocnja noć. Postavio bih u jednoj rečenici svim tim bezposlicarima koji pljuvaju po radu Fondacije a sa obzirom da sam i jedan od donatora koji donira da ako imaju bilo koji dokaz dokumentovano da mi prikazu da su pare otišle onamo Gdje ne treba neka mi jave pa da prestanem da doniram, ali sam ubijeđen da su samo neistine i dezinformacije prema tome mogu da spavam mirno i da me ne grize savjest da sam donirao u pogrešno. Zato srećan jubilej i još mnogo više uspjeha u radu Fondacije i njenih clanova
ISKRENE CESTITKE POVODOM ZNACAJNOG JUBILEJA FONDACIJI GUSINJE ISKRENE CESTITKE POVODOM ZNACAJNOG JUBILEJA FONDACIJI GUSINJE wrote on December 16, 2016 at 6:08 pm
U svoje licno ime i u ime ogromnog broja zdravomislecih ljudi Plava i Gusinja ma gdje da se nalaze, upucujem iskrene cestitke povodom ovog znacajnog jubileja DESETOGODISNJICE RADA FONDACIJE GUSINJE, uz zelju da dugo i dugo trajete i doprinosite svom mjestu i narodu koji tu zivi. Samo iskreni ljudi i dikacari sto se ono kaze, mogu raditi dobra djela i izdvajati od svog imetka, od kojeg se neki nazalost dosta tesko odvajaju i skrtare, pa tim svojim cinom sebi umanjuju nafaku. Na Sudnjem danu cemo biti pitani ne koliko smo zgrada i novca ostavili iza sebe, vec koliko smo bili darezljivi, koliko smo pomagali i donirali tamo dje je najprece i najneophodnije. Pogledajte draga braco sta se samo ovih dana cini u jednoj do juce mirnoj Siriji, kako taj narod i njihovu djecu ubijaju, progone i naprosto brisu sa ovodunjalucke scene, a da nikom ni trunke nepravde nijesu ucinili. PREDLAZEM LJUDIMA DOBRE VOLJE DA NA OVOJ PROSLAVI DESETOGODISNJICE RADA FONDACIJE ORGANIZUJETE NAMJENSKO PRIKUPLJANJE SREDSTVA ZA CIVILE SIRIJE, KOJI PATE BEZ HLEBA,PITKE VODE, SLOBODE.... ZVANICNO JE SAOPSTENO DA POSTOJE POKRETNE KUHINJE KOJE IM NUDE KORU SUVOG HLEBA KAKO NE BI UMRLI OD GLADI. POSTOJE GARANCIJE DA SVAKA DONACIJA IDE SIGURNO NJIMA, A STO VI TAKODJE MOZETE SVE TO PROVJERITI. Da Vam Vasa okupljanja budu hairli, i da vam se nafaka na stotine puta uveca za sve sto ste donirali i sto cete donirati, amin.
U svoje licno ime i u ime ogromnog broja zdravomislecih ljudi Plava i Gusinja ma gdje da se nalaze, upucujem iskrene cestitke povodom ovog znacajnog jubileja DESETOGODISNJICE RADA FONDACIJE GUSINJE, uz zelju da dugo i dugo trajete i doprinosite svom mjestu i narodu koji tu zivi.

Samo iskreni ljudi i dikacari sto se ono kaze, mogu raditi dobra djela i izdvajati od svog imetka, od kojeg se neki nazalost dosta tesko odvajaju i skrtare, pa tim svojim cinom sebi umanjuju nafaku.
Na Sudnjem danu cemo biti pitani ne koliko smo zgrada i novca ostavili iza sebe, vec koliko smo bili darezljivi, koliko smo pomagali i donirali tamo dje je najprece i najneophodnije.

Pogledajte draga braco sta se samo ovih dana cini u jednoj do juce mirnoj Siriji, kako taj narod i njihovu djecu ubijaju, progone i naprosto brisu sa ovodunjalucke scene, a da nikom ni trunke nepravde nijesu ucinili.

PREDLAZEM LJUDIMA DOBRE VOLJE DA NA OVOJ PROSLAVI DESETOGODISNJICE RADA FONDACIJE ORGANIZUJETE NAMJENSKO PRIKUPLJANJE SREDSTVA ZA CIVILE SIRIJE, KOJI PATE BEZ HLEBA,PITKE VODE, SLOBODE.... ZVANICNO JE SAOPSTENO DA POSTOJE POKRETNE KUHINJE KOJE IM NUDE KORU SUVOG HLEBA KAKO NE BI UMRLI OD GLADI.

POSTOJE GARANCIJE DA SVAKA DONACIJA IDE SIGURNO NJIMA, A STO VI TAKODJE MOZETE SVE TO PROVJERITI.

Da Vam Vasa okupljanja budu hairli, i da vam se nafaka na stotine puta uveca za sve sto ste donirali i sto cete donirati, amin.
Nova vlast na ispitu Nova vlast na ispitu wrote on December 5, 2016 at 7:24 pm
NAROD KOJI JE GLASAO ZA SUVERENU CRNU GORU,A POSEBNO MANJINE U CRNOJ GORI SE NADAJU DA CE IM SE SUSTINSKI POPRAVITI POLOZAJ I DA NECE BITI KAO DO SADA.AKO SE TO NE DOGODI DPS KAO VLADAJUCA PARTIJA NECE MOCI DA RACUNA NA OVOLIKU PODRSKU JER JE TA PODRSKA DAVANA DJUTURE I BEZ POSEBNE UCINKOVITOSTI MANJINAMA.A PUNO TOGA IM(MANJINAMA) TREBA ODRADITI I POLOZAJ IM POPRAVITI.ZALOSNO JE DA BOSNJAKA I ALBANACA NEMA U DOVOLJNOM BROJU U IZVRSNOJ VLATI,SUDSTVU,ZDRAVSTVU, POLICIJI, DRZAVNIM ORGANIMA, ORGANIZACIJAMA I USTANOVAMA.ZALOSNO JE DA SU MJESTA U KOJIMA ONI ZIVE NAJMANJE RAZVIJENA U CG.NA PRAVIMA MANJINA SE DOKAZUJE PRAVO LICE DRZAVE....
NAROD KOJI JE GLASAO ZA SUVERENU CRNU GORU,A POSEBNO MANJINE U CRNOJ GORI SE NADAJU DA CE IM SE SUSTINSKI POPRAVITI POLOZAJ I DA NECE BITI KAO DO SADA.AKO SE TO NE DOGODI DPS KAO VLADAJUCA PARTIJA NECE MOCI DA RACUNA NA OVOLIKU PODRSKU JER JE TA PODRSKA DAVANA DJUTURE I BEZ POSEBNE UCINKOVITOSTI MANJINAMA.A PUNO TOGA IM(MANJINAMA) TREBA ODRADITI I POLOZAJ IM POPRAVITI.ZALOSNO JE DA BOSNJAKA I ALBANACA NEMA U DOVOLJNOM BROJU U IZVRSNOJ VLATI,SUDSTVU,ZDRAVSTVU, POLICIJI, DRZAVNIM ORGANIMA, ORGANIZACIJAMA I USTANOVAMA.ZALOSNO JE DA SU MJESTA U KOJIMA ONI ZIVE NAJMANJE RAZVIJENA U CG.NA PRAVIMA MANJINA SE DOKAZUJE PRAVO LICE DRZAVE....
Vlast bi manjinama trebala da dadne sve ono sto im nudi opozicija Vlast bi manjinama trebala da dadne sve ono sto im nudi opozicija wrote on October 20, 2016 at 4:38 pm
Vlast bi trebala manjinama da dadne sva mjesta koja im ovih dana nudi Opozicija, kako bi se formirala nova vlast nakon odrzanih izbora. To bi bilo elementarno korektno, umajuci u vidu ulogu koju su manjinski narodi i njihove stranke odigrali u stvaranju drzave Crne Gore. Manjinske stranke bi u ovom vaznom momentu za njih i narod kojeg predstavljaju, morale da zakazu Vanredne Kongrese gdje bi se definisali njihovi zahtjevi. Puno smo puta glasali DPS i puno je puta dobijao Milo izbore. Ali ni to ne moze vjecito da bude. Zasto on ne razmisli o laganom povlacenju, kao neporazeni, a da jednu visoku poziciju u svojoj partiji ustupi svom sinu, isto kao sto je to uradio rahm. Alija Izetbegovic ubacujuci svog sina Bakira u politiku....
Vlast bi trebala manjinama da dadne sva mjesta koja im ovih dana nudi Opozicija, kako bi se formirala nova vlast nakon odrzanih izbora.

To bi bilo elementarno korektno, umajuci u vidu ulogu koju su manjinski narodi i njihove stranke odigrali u stvaranju drzave Crne Gore.

Manjinske stranke bi u ovom vaznom momentu za njih i narod kojeg predstavljaju, morale da zakazu Vanredne Kongrese gdje bi se definisali njihovi zahtjevi.

Puno smo puta glasali DPS i puno je puta dobijao Milo izbore. Ali ni to ne moze vjecito da bude. Zasto on ne razmisli o laganom povlacenju, kao neporazeni, a da jednu visoku poziciju u svojoj partiji ustupi svom sinu, isto kao sto je to uradio rahm. Alija Izetbegovic ubacujuci svog sina Bakira u politiku....
Mora sam da pise tekstove na svom portalu, a to mu nije lahko Mora sam da pise tekstove na svom portalu, a to mu nije lahko wrote on October 19, 2016 at 8:09 pm
Posto je prethodno rastjerao svoje dopisnike koji su mu slali kvalitetne i blagovremene tekstove, vlasnik jednog portala je prinudzen da sam pise, a to mu nije lahko. Uostalom, ranije je bez problema sa najkracim radnjama copy, paste - dobijao gotove tekstove, a sada mora da pasta i da pasta sam, da bi nesto napravio. Bas mu nije lako pardon lahko.
Posto je prethodno rastjerao svoje dopisnike koji su mu slali kvalitetne i blagovremene tekstove, vlasnik jednog portala je prinudzen da sam pise, a to mu nije lahko.

Uostalom, ranije je bez problema sa najkracim radnjama copy, paste - dobijao gotove tekstove, a sada mora da pasta i da pasta sam, da bi nesto napravio. Bas mu nije lako pardon lahko.
Moc i snaga Partije za Gusinje koja ce u narednom periodu vrsiti vlast Moc i snaga Partije za Gusinje koja ce u narednom periodu vrsiti vlast wrote on October 14, 2016 at 4:09 pm
VECERASNJA PROMOCIJA PARTIJE ZA GUSINJE SA POCETKOM U 20 CASOVA, PKAZACE MOC I SNAGU OVE PARTIJE. Ocekuje se da ce ona (Partija za Gusinje) ubjedljivo pobijediti voljom biraca, kojima je ojadilo nefunkcionisanje Opstine a formirali su je upravo radi drugog cilja, da funcionise i da radi za dobro svog naroda...
VECERASNJA PROMOCIJA PARTIJE ZA GUSINJE SA POCETKOM U 20 CASOVA, PKAZACE MOC I SNAGU OVE PARTIJE.

Ocekuje se da ce ona (Partija za Gusinje) ubjedljivo pobijediti voljom biraca, kojima je ojadilo nefunkcionisanje Opstine a formirali su je upravo radi drugog cilja, da funcionise i da radi za dobro svog naroda...
Da li je neko umro uvijek provjeravamo preko jednog portala Da li je neko umro uvijek provjeravamo preko jednog portala wrote on October 13, 2016 at 6:41 pm
Grupa ljudi u jednoj kafani blagosiljala je vlasnika jednog portala da dosta precizno i ususurno daje obavjestenja da je neka osoba iz naseg kraja umrla. Kazu da ne zele da komentarisu ostale priloge koje daje na svom portalu ali ovo o smrtovima bas lijepo objavljuje
Grupa ljudi u jednoj kafani blagosiljala je vlasnika jednog portala da dosta precizno i ususurno daje obavjestenja da je neka osoba iz naseg kraja umrla. Kazu da ne zele da komentarisu ostale priloge koje daje na svom portalu ali ovo o smrtovima bas lijepo objavljuje
Put Gusinje-Podgorica nije spomenut! Put Gusinje-Podgorica nije spomenut! wrote on October 13, 2016 at 5:41 am
Kako to da niko od politickih predstavnika u Gusinju se ne osvrce i ne komentarise cinjenicu da premijer Djukanovic prilikom nedavne posjete Gusinju nije u svojem govoru spomenuo obecani put Gusinje - Podgorica. S'obzirom da je ovaj projekat strateski vazan za nase gradjane i da njegova promocija u govoru premijera bi bila benefitna za njega samog i njegovu stranku, ovo precutkivanje povlaci za sobom osnovanu sumnju da se ipak neodlucnost u vladi CG dovodjenja ovog projekta do kraja, barem ne u obecano vrijeme. Pitam se da li ga je neko pitao o tome i kakav su odgovor dobili?
Kako to da niko od politickih predstavnika u Gusinju se ne osvrce i ne komentarise cinjenicu da premijer Djukanovic prilikom nedavne posjete Gusinju nije u svojem govoru spomenuo obecani put Gusinje - Podgorica. S'obzirom da je ovaj projekat strateski vazan za nase gradjane i da njegova promocija u govoru premijera bi bila benefitna za njega samog i njegovu stranku, ovo precutkivanje povlaci za sobom osnovanu sumnju da se ipak neodlucnost u vladi CG dovodjenja ovog projekta do kraja, barem ne u obecano vrijeme. Pitam se da li ga je neko pitao o tome i kakav su odgovor dobili?
Razlika golema u predstavljanju Razlika golema u predstavljanju wrote on October 12, 2016 at 4:57 pm
Gledaoci su mogli da se uvjere da je predstavljanje kandidata iz Plava i Gusinja za lokalne i parlamentarne izbore na televiziji ostavilo razlicit utisak. Predstavnici stranaka iz Gusinja su se gotovovo bez izuzetka predstavili na visokom nivou, dok su blijed utisak ostavili vecina predstavnika iz Plava. Mozda je svemu tome doprinio jedan junosa koji je je poceo da replicira i bukvalno da se svadja sa predstvnicima razlicitih stranaka. Ako se uporedi nastup gusinjana koji je bio na veoma zavidnom nivou sa predstavljanjem predstvanika plavskih stranaka koje je bilo blijedo i neuvjerljivo(izuzimajuci neke predstavnike partija), moglo bi se zakljuciti da je pamet i znanje u Gusinju, a srljanje i nesnalazenje vecine predstavnika u Plavu....
Gledaoci su mogli da se uvjere da je predstavljanje kandidata iz Plava i Gusinja za lokalne i parlamentarne izbore na televiziji ostavilo razlicit utisak.

Predstavnici stranaka iz Gusinja su se gotovovo bez izuzetka predstavili na visokom nivou, dok su blijed utisak ostavili vecina predstavnika iz Plava. Mozda je svemu tome doprinio jedan junosa koji je je poceo da replicira i bukvalno da se svadja sa predstvnicima razlicitih stranaka. Ako se uporedi nastup gusinjana koji je bio na veoma zavidnom nivou sa predstavljanjem predstvanika plavskih stranaka koje je bilo blijedo i neuvjerljivo(izuzimajuci neke predstavnike partija), moglo bi se zakljuciti da je pamet i znanje u Gusinju, a srljanje i nesnalazenje vecine predstavnika u Plavu....
tajno glasanje tajno glasanje wrote on October 11, 2016 at 8:05 pm
Kazu da postoji tajno i javno izjasnjavanje, ali u praksi se se sve pretvorilo u javno. Ko bajagi glasaci se tajno izjasnjavaju sta ce i ko ga ce glasati, ali u stvarnosti se unaprijed zna ko koga glasa....
Kazu da postoji tajno i javno izjasnjavanje, ali u praksi se se sve pretvorilo u javno.

Ko bajagi glasaci se tajno izjasnjavaju sta ce i ko ga ce glasati, ali u stvarnosti se unaprijed zna ko koga glasa....
Trebao je (kazat koju) Trebao je (kazat koju) wrote on October 10, 2016 at 6:43 pm
Gostujuci u emisiji D.Sukovica, I.Brajovic je saopstio da ce se u skorije vrijeme stanovnici Gusinja voziti magistralom od Gusinja prema Skadru i dalje, ali u toj emisiji niti jednu rijec nije kazao o gradnji putnog kraka Podgorica - Grabon (Cijevna Zatrjevacka) .... Trebao je.
Gostujuci u emisiji D.Sukovica, I.Brajovic je saopstio da ce se u skorije vrijeme stanovnici Gusinja voziti magistralom od Gusinja prema Skadru i dalje, ali u toj emisiji niti jednu rijec nije kazao o gradnji putnog kraka Podgorica - Grabon (Cijevna Zatrjevacka) .... Trebao je.
Dobro, nego sto :) Dobro, nego sto :) wrote on October 8, 2016 at 5:29 pm
Ako Drzava bude imala volju da nas poveze sa Podgoricom kracim putem ona ce to i uciniti, a ako nece i to neka pokazu na djelo. Mislim da je bitno sto je uradjena ova dionica od Gusinja do Vrmose, te da se zavrsava put Vrmosa-Skadar, sto ce za nas znaciti da nam je blizu Skadar, Ulcinj, Bar i ostali gradovi... A i za Podgoricu se moze preko Han Hotit, opet stotinak kilometara krace nego preko ljute Morace ....
Ako Drzava bude imala volju da nas poveze sa Podgoricom kracim putem ona ce to i uciniti, a ako nece i to neka pokazu na djelo.

Mislim da je bitno sto je uradjena ova dionica od Gusinja do Vrmose, te da se zavrsava put Vrmosa-Skadar, sto ce za nas znaciti da nam je blizu Skadar, Ulcinj, Bar i ostali gradovi... A i za Podgoricu se moze preko Han Hotit, opet stotinak kilometara krace nego preko ljute Morace ....