GlavnaKolumneIbrahim HuseinovicIzgleg plavskog jezera danas & Allahov dragulj trazi da se izgradi i ocisti Log in

Pise: Ibrahim Huseinovic

Plavsko jezero je jedan veliki dragulj Allahov, biser nad biserima koji je prepusten nebrizi i stihiji i koji trazi da Drzava na cijoj se teritoriji nalazi, ulozi potrebna sredstva kako bi se ovaj biser prirode valorizovao u turisticke svrhe.

Prije svega je potrebno ocistiti njegovu obalu, koju od velike kolicine mulja koja dolazi u jezero, napada trska i korov. Takodje je potrebno zaustaviti nekotrolisanu eksploataciju sljunka u rijeci Grncar, kojom prilikom mulj otice u plavsko jezero i puni ga sa naslagama od mulja.

Ovom prilikom dajem svim zainteresovanim subjektima besplatnu ideju, da sa zapadne strane plavskog jezera na planini Visitor naprave ZICARU I HOTEL na vrh planine Visitora, sto bi za turiste sve to bila jedna atrakcija i ugodjaj da mogu da se ljeti kupaju na plavsko jezero, a zimi da se skijaju na planini Visitor uz koriscenje zicare.

Profitabilni projekat ovakve vrste ciji su tereni udaljeni od Plava na svega 2 km, trebalo bi da realizuje drzava Crna Gora i time da dokaze da prema ovom kraju nije maceha, ili da omoguci zainteresovanim investitorima da sve ovo odrade i za sebe ostvare ociglednu dobit, uz povoljnosti i olaksice koje bi investitor dobio od Drzave.

Kada je pak rijec o gradnji kvalitetne zicare, opste je poznato da plavski kraj posjeduje bolje skijaske terene od onih koje ima Slovenija, te da bi te zicare mogle da se izgrade na Paljevima koji su od Plava udaljeni 2 km, na planini Bogicevici gdje najvise ima snijega tokom zimske sezone i na Visitoru koji se neposredno uzdize iznad plavskog jezera.


Comments

Izgleg plavskog jezera danas & Allahov dragulj trazi da se izgradi i ocisti — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *