GlavnaSportHaris Koljenovic – maratonac iz Gusinja nastavlja da nize uspjehe Log in
 

IZDRZAO DO KRAJA I OSVOJIO DRUGO MJESTO

Ko drugi do Haris Koljenovic zvani “Maratonac” iz Gusinja je medju onima koji su izdrzali smrzavajucu temperaturu na takmicenju u Polu-maratonu u Njujorku i tako pretrceci 21 km i 200m, osvajajuci drugo mjesto medju dvije hiljade takmicara. 

Maratonci iz Gusinja
Mirsad i Haris Koljenovic

U Nujorku je odrzan NYCRUNS “Frozen Penguin” Half Marathon ili “Smrznuti Pingvin” Polu-Maraton duzine 21,200m  na kojemu su se takmicili 2,000 takmicara a medju kojima je bio i nas sugradjanin iz Gusinja Haris Koljenovic. Po kazivanju Koljenovica za Gusinje-info staza trcanja se kretala uz samu morsku obalu pracenu hladnim strujajnjem vazduha uvecavajuci hladnocu na i onako zimsku temperaturu od – 8 stepeni C. zbog cega su mnogi takmicari odustali od trke.

U pocetku sam vodio prvu poziciju za nekih 3 km ali kad sam dosao na 5 km temperatura je naglo opala, pa sam odlucio da se drzim grupe kaja me je pratila – prica Koljenovic. Zadovoljan sam sa drugim mjestom i ovaj uspjeh mi daje motivaciju da trcim i sve naredne maratone na 5, 10, 21,  i tako sve do glavnog maratona od 42km i 195m. Zelja mi je da trcim u Cikagu maraton i tamo oprobam svoj talenat, nadam se da cu za to naci sponzora.

Ovom prilikom zelim da se zahvalim svim mojim fanovima koji me prate i bodre jer mi to znaci mnogo. Specijalno zahvaljujem mojem najvecem sponzoru Hadzi-Agu Koljenovicu, takodje njegovom bratu veteranu maratona Mirsadu, zatim mojem snimatelju i pratiocu Kemalu Hotu  i na kraju mojem izvrsnom treneru ultra maratoncu Safetu Badicu. 

Obecavam da cu u buduce sve dati od sebe kako bi opravdao povjerenje onih koji vjeruju u mene i obogatiti nasu zajednicu u Njujorku i zavicaju sa jos vecim sportskim uspjesima.

Gusinje-info.com


Comments

Haris Koljenovic – maratonac iz Gusinja nastavlja da nize uspjehe — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *