GlavnaZavicajPolitikaGusinjski parlamenat povjerio novu funkciju podpredsjednika opstine Husu (Belom) Brdakicu Log in

Na osnovu obavezujuceg zakona  lokalnih samouprava o dodjeli podpredsjednickih funkcija u Crnoj Gori, Skupstina opstine Gusinje u okviru svojeg statuta, povjerila ovu funkciju magistru Informatike gos. Husu Belom Brdakicu – prenijeo je najtransparentniji glas zavicaja, Radio Gusinje. Uz saglasnost i dogovor da odbornik iz Partije za Gusinje mr. Huso Brdakic se imenuje za ovu funkciju, podrzali su svi koalicioni partneri u lokalnoj samoupravi kao i predsjednica opstine Anela Cekic, sto ulijeva optimizam za kvalitetniji rad gusinjske opstine u buducem radu – saopstili su koalicioni partneri.

Poznavajuci Husa Brdakica i njegovu dugogodisnje aktivnosti i rad u zavicaju u proslom periodu,  kao i njegovu visoko-obrazovnu strucnu spremu, neosporno je da se radi o jednoj kompetentnoj i kvalifikovanoj osobi  za obavljanje visokih funkcija u zavicaju. Potencionalno je da ukoliko ova odluka ne bude donesena samo zbog udovoljenja statuta opstine za pokrica prazne stolice, da ce uz njegovo maksimalno angazovanje u radu izvrsne vlasti, problemi sa kojima se suocava opstina Gusinje danas, mnogo brze rijesavati. Svakako siroka koalicija politickih stranaka u parlamentu koju cine 23 odbornika, kao i jednoglasno izglasavanje o imenovanju podrpredsjednika, uliva nadu i optimizam gradjanima gusinja u zajednicki rad lokalne samouprave u narednom periodu.

Ono sto je od posebne vaznosti vezano za ovu pricu je mogucnost za bolje povezivanje lokalne uprave u zavicaju sa brojnom dijasporom, kao jednog bitnog stuba i potpore gradjanima Gusinja, sto je bio i jedan dio aktivnosti i iskustava koje nosi sa sobom gos. Huso Brdakic, kao uspjesni visegodisnji koordinator najjace organizacije u dijaspori Fondacije Gusinje. Nesumnjivo je da ce bolja veza sa ovom i ostalim organizacijama i udruzenjima u dijaspori, ubrzati razvoj Gusinja i poboljsati  uslove zivljenja gradjana u njemu.

Safet Koljenovic

Biogravija i lista aktivnosti mr.Husa Brdakica:

Huso (Beli) Brdakic, roden je 23.oktobra 1986. godine u Beranama, Crna Gora. Crnogorski je državljanin i nastanjen je u Gusinju. Osnovnu školu je završio u Gusinju, dok je Srednju školu – Gimnaziju opšti smjer pohadao u Plavu. 2005.godine upisuje Fakultet za informatiku i informacione tehnologije na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru i po završetku studija 2009.godine sa svoje 23. godine stice akademsko strucno zvanje Diplomiranog inženjera informacionih tehnologija. U oktobru 2009. godine nastavlja školovanje i upisuje Poslediplomske studije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu, studijski program: Savremene Informacione Tehnologije i sa 24 godine stice novo akademsko zvanje Magistar primijenjenog racunarstva (prosjek 10,00). Tokom studiranja usavršavao se i pohadao mnogo seminara, kongresa i simpozijuma a na vecini je bio organizator ili moderator. Uspješno je završio Školu evropskih integracija u Podgorici (septembar 2008 – januar 2009). Poznaje engleski, slovenacki i ruski jezik. Bio je koordinator Fondacije “Gusinje” iz Njujorka, kao i glavni urednik press sluzbe Gusinje-foundation.org, gostovao i davao intervijue za razne programe Crnogorske televizije. Clan je Americkog ugla u Podgorici, clan Udruženja informaticara i clan Organizacionog odbora manifestacije „Gusinjsko Ljeto“. Po funkciji je i clan Opštinske konsultativne grupe za izradu strategije razvoja opštine Plav. Njegovi clanci su objavljivani u Evropskom biltenu i to na engleskom jeziku na temu evropskih integracija Crne Gore. Autor je nekoliko naucnih radova a aktivno je ucestvovao na više konferencija i strucnih seminara.
Pocetkom ove godine upisao je trogodišnje doktorske studije na Univerzitetu u Beogradu, studijski program: Napredni sistemi zaštite i menadžment u turizmu za sticanje još jednog strucnog akademskog zvanja Doktor nauka.

Radno iskustvo:

* Opština Plav (jun 2010 – jun 2011) Pripravnik
* JU SMŠ “Beco Bašic” Plav (septembar 2011 – ) Profesor informatike
* Gusinje Foundation Inc, New York (januar 2010 – januar 2012) Koordinator
* Gusinje Foundation Inc, Gusinje (februar 2007 – 2012) glavni urednik press sluzbe Gusinje-foundation.org
* ProTravel Montenegro (jun 2012 – ) Suvlasnik agencije u osnivanju
* Turisticka organizacija Plav (oktobar 2012 – ) D i r e k t o r

U slobodno vrijeme bavi se vožnjom bicikla, skijanjem, putovanjima, citanjem i istraživanjem. Karakteristike koje ga krase su komunikativnost, kreativnost, transparentnost, organizatorske sposobnosti, timski rad…
Proputovane zemlje: Slovenija, Austrija, Sjedinjene Americke Države, Italija, Belgija, Njemacka, Hrvatska, Engleska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Turska, Madarska, Bugarska…
Njegov Moto: “Brzina je put do uspjeha“ – “Speed is the way to success”.
Oblasti njegovog interesovanja: turizam, evropske integracije, diplomatija, medunarodni odnosi, avio biznis te otuda i želja za istraživanjem ove inovativne teme odnosno izrada magistarskog rada na temi: Globalni Distribucioni Sistemi za Avio kompanije.

 

Comments

Gusinjski parlamenat povjerio novu funkciju podpredsjednika opstine Husu (Belom) Brdakicu — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *