GlavnaZavicajGUSINJE – TRASA ZA PREVOZ DROGE? Log in
 

Razocaravajuce i ponizavajuce za gradjane Gusinja da se granicni prelaz u Grncaru moze koristiti za prevoz opojnih droga iz Albanije.

Državljanin Albanije Arben Dermani (39) i Novak Novović (30) iz Andrijevice, tvrdili su juče da nisu znali da od Gusinja do Berana prevoze 80 kilograma marihuana.

Građevinski inženjer Dermani, kazao je da je tog dana pošao u Gusinje gdje je radio poslove nadzora i da je pristao da za jednu osobu preveze duvan do Berana.

Objasnio je da mu je to bilo usput a da je od tog posla trebalo da zaradi 500 eura.

“Taj čovjek mi je kazao da ću za to biti veoma nagrađen i ja sam pristao da prenesem džakove do Berana, gdje je trebalo da ih preuzme. Pozvao sam Novovića, kojeg sam više puta angažovao kao taksi prevoznika za prevoz do Albanije sa radnicima koji rade na građevini”, ispričao je Dermani.

Dodao je da su se tog dana našli u centru Gusinja i zajedno otišli do graničnog prelaza Grnčar i preuzeli dva džaka.

Objasnio je da je novac trebalo da dobije po predaji u Beranama, dok je u istrazi tvrdio da će biti plaćen po povratku u Albaniju.

Za razliku od njega, Novović je ispričao da ga je Dermani čekao sa džakovima pored puta u Grčaru, odakle su utovarili džakove i otišli prema Beranama.

“Idući prema Andrijevici, svratili smo u jednu kafanu da popijemo kafu i tada su prišli policajci u civilu i uhapsili”, kazao je Novović, koji je ranije pet puta osuđivan.

Dermani nije pominjao da su svratili u kafanu.

Na pitanje – kako nije osjetio miris tolike količine “trave” – Novović je odgovorio:

“Vjerujte, miris je bio poput konjske balege i ja sam dva puta pitao Dermanija je li siguran da je to duvan, na šta je on odgovarao potvrdno”.

(Vijesti)


Comments

GUSINJE – TRASA ZA PREVOZ DROGE? — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *