GlavnaSportGodinama u plavskoj, a sada i u gusinjskoj opštini nema biranja sportista godine Log in
 

MNOGI SPORTSKI REZULTATI ODLAZE U ZABORAV

Plav/ Gusinje – Godinama, ili bolje rečeno još do sada od kako u ovom kraju postoje razni sportski klubovi koji postižu dobre rezultate, pojedinci ili sportski kolektivi – nije orgnizovana akcija na kraju kalendarske godine da bi se proglasio sportista godine, najbolji klub , najbolji mladi sportista ili najbolji trener.
Naime, još se nije desilo da neko pokrene pitanje – zašto nadležna služba u opštinkoj administraciji zadužena za sport , godinama „zaobilazi“ obavezu da u saradnji sa sportskim radnicima i novinarima proglasi najbolje u odlazećoj godini i dodijeli im nagrade.
Zašto su sportisti u ovom kraju toliko daleko od od svojih kolega u drugim krajevima i gradovima. Kao da su njihovi rezultati na sportskom polju  – nešto manji ili drugačiji.
Mesud Čekić, sportski direktor i trener FK Gusinje, i fudbalska legenda ovog kraja, kaže – da ga prosto čudi da je prošlo nekoliko decenija da se još niko nije sjetio da organizuje proglašenje najboljih  sportista na kraju godine.
-Na području Plava, Gusinja i Murina ima oko dvadesetak klubova, gdje je zastupljen fudbal, rukomet, košarka, karate i mnogi drugi sportovi – gdje neki od klubova ili pojedinaca zaslužuje da se proglase za najbolje i uruče im se skromne nagrade. Nijesu to neki veliki troškovi, ali po svemu sudeći – svi smo zatajili, kaže Čekić.
On dodaje, da se nada da će u najmladjoj crnogorskoj opštini Gusinju, sportski radnici , novinari i nadležna opštinska služba za sport smoći snage – da se jedna takva akcija organizuje na kraju godine i zaslužni sportisti ili sportski kolektivi  –     proglase za najbolje i uruči im se neki skroman poklon ili nagrada. Oni to zaslužuju, kazao je Čekić.
I profesor fizičkog vaspitanja i poznati sportista Ismet Brdakić, dijeli mišljenje Mesuda  Čekića.
-Ovaj kraj je rasadnik sportista svih profila. Tu su iznikli poznati fudbaleri kao što je Miodrag Džudović, Dženan Radončić i drugi, Jezero je prije par godina bilo član prve crnogorske fudbalske lige, tu su ženski omladinski rukometni klub, košarkaški klub, prvi atletičar iz ovog kraja Haris Koljenović, koji je prošle godine trčao na Njujorškom maratonu i mnogi drugi, ali su svi ti sportski rezultati otišli u zaborav. Nepravda je to, prije svega, prema sportu, ističe profesor Brdakić.
Predlažem, kazao je Brdakić, da se pri nadležnoj opštinskoj službi u opštini Plav i Gusinje, formira komisija koja će biti zadužena da prati dostignuća u sportu na ovom području i da na kraju godine inicira izbor i proglašenje najboljih u sportu i pojedincima dodijeli  nagrade. Jer nema bolje prezentacije ovog kraja od sporta. Svi smo svjesni toga  i trudićemo se da ova 2016.godina u tom pravcu bude prekretnica.

Za Gusinje-info.com

R.Gruda


Comments

Godinama u plavskoj, a sada i u gusinjskoj opštini nema biranja sportista godine — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *