GlavnaZavicajFOS saznaje: Dio osoblja “Kule Damjanove” nije shvatio ozbiljnost situacije Log in
 
Povodom požara koji je juče izbio u hotelu “Kula Damjanova” u Plavu, a u kojem je boravilo preko 120 gostiju, među kojima je bilo i 70-oro djece, oglasio se i jedan od roditelja koji je juče bio na licu mjesta. On je u izjavi za FOS rekao da pojedinci zaposleni u tom hotelu nijesu shvatili ozbiljnost upozorenja da se pojavio dim u sobama i da nakon toga nijesu adektvatno reagovali.
"Kula Damjanova" nakon požara, Foto: Mrkulić Meca

“Kula Damjanova” nakon požara, Foto: Mrkulić Meca

“Nije istina da u trenutku požara nikog nije bilo u hotelu. Pored osoblja bilo je i više desetina djece koja su se spremala za ručak. Pojedinci od osoblja nijesu shvatili ozbiljnost upozorenja da se pojavio dim u sobama na drugom spratu niti su reagovali nakon drugog poziva da nešto gori”, rekao je jedan od roditelja za FOS.

Podsjećamo, požar je izbio izbio na jednom od gornjih spratova koji su urađeni od drvenih materijala, a nakon toga se brzo proširio na druge djelove hotela zbog lake zapaljivosti materijala u unutrašnjosti objekta.

yf
Hotel “Kula Damjanova” u Plavu prije požara

 

sgv
“Kula Damjanova” nakon požara, Foto: Mrkulić Meca

“Najbrži su se na licu mjesta pojavili organizatori, treneri i uprava FK Starog Aerodroma koji su evakuisali cijeli hotel u kome je boravilo 72 mališana njihove škole”, kaže otac jednog od mališana koji je boravio u Plavu i dodaje da njihov napor da lokalizuju požar nije uspio, a krajnjim naporima su uspjeli da djelimično sačuvaju dio stvari mališana.


Comments

FOS saznaje: Dio osoblja “Kule Damjanove” nije shvatio ozbiljnost situacije — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *