GlavnaKolumneIbrahim HuseinovicDobri moj narode Log in

Prosetam gotovo svaki dan plavskim ulicama i mahalama, prema Limskom mostu, Vojnom selu ulicom pored Plavskog jezera, prema Skicu i Zavrsu, kako bih se relaksirao i odrzao svoju kondiciju.

Nedostatak pijace i tehnicke vode posebno ovog ljeta doveo je do restrikcija i iskljucenja vode tokom noci. To izaziva velike probleme za stanovnistvo, jer mozda i nije problem kupiti vodu za pice, ali kako nadomjestiti nedostatak tehnicke vode koja je potrebna za pranje sudja, kupanje i ostale potrebstine.

Iz sahti se zbog ogranicenog protoka otpadne vode osjeca neprijatan miris kao da se neki les raspada, sto sve u cjelosti zabrinjava i sto mora biti predmet duzne paznje nadleznih organa republickog i lokalnog nivoa. Nedostatak vode posebno u ovom periodu je jasan dokaz da nam i ovo malo vode sto imamo niko ne smije oduzimati i ugrozavati nas ni pod koju cijenu!

Nezamislivo je da se neko drznuo da nam vodu sa nasih planina i pitkih izvora oglasi za neispravnu za pice, sto upucuje na zakljucak da se naveliko lobira da se nasa voda ako vec navodno nije za pice, treba bar upotrijebiti za potrebe hidrocentrala bogatih pojedinaca sa strane – sramota!

NASA IM JE PORUKA DA CEMO CUVATI I SACUVATI NASE VODE, SUME, NASA DRUGA DOBRA I PRIRODNE LJEPOTE PLAVA I GUSINJA KOJE NAM JE ALLAH UZVISENI DARIVAO.


Comments

Dobri moj narode — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *