GlavnaSportDino Radončić, talenat Reala će nastupati za Crnu Goru Log in
 
FIBA POTVRDILA DA RADONČIĆ MOŽE DA IGRA ZA CRNU GORU
Radončić jedan od najvećih mladih košarkaških talenata u Evropi
GUSINJE – FIBA je prije dva dana i zvanično potvrdila da će veliki talenat Reala DINO RADONČIĆ , igrati za košarkašku reprezentaciju Crne Gore.
Evropska košarkaška organizacija prihvatila je papirologiju Košarkaškog saveza Crne Gore, tako da će elektor Bogdan Tanjević moći da računa na 17-godišnjeg krilnog košarkaša u kvalifikacijama za Eurobasket 2017.
Inače, Dino Radončić je sin bivšeg crnogorskog rukometnog reprezentativca Damira. Rodjen je u Njemačkoj, ali je odrastao i počeo da igra košarku u Zrenjaninu, odakle mu je majka. Iako je imao ponude Crvene zvezde i Partizana Radončić se 2013.godine odlučio za Barselonu. Godinu kasnije prešao je u Real, a ove godine je za prvi tim Madridjana debitovao u Evroligi
Njegov talenat nije promakao košarkaškim znalcima, pa su uslijedili pozivi Crne Gore, Srbije, Njemačke, Španije i Bosne i Hercegovine. Kao vrlo mlad bio je na pripremama kadetske reprezentacije Crne Gore, ali ga je i Srbija prijavila kod FIBA kao svog igrača. Da se ne bi povlačili po sudovima čelnici KSCG i KSS dogovorili su se da igrač sam odabere za koga će da nastupa. Pošto se Radončić odlučio za Crnu Goru iz KSS nisu pravili probleme, pa je FIBA ozvaničila da je Radončić član reprezentacije Crne Gore.
Za Gusinje-info.com 
R.Gruda

Comments

Dino Radončić, talenat Reala će nastupati za Crnu Goru — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *