GlavnaSportCrnogorske lavice putuju u Rio! Log in
 

“Lavice” su na Olimpijskim igrama u Riju! Crnogorske rukometašice pobijedile su Dansku u Arhusu 26:22 i bez obzira na ishod sjutrašnjeg meča protiv Rumunije, izabranice Dragana Adžića braniće srebrnu medalju iz Londona.

Crnogorske rukometašice pobijedile su večeras u Arhusu, u drugom kolu kvalifikacionog turnira, selekciju Danske 26:22 (13:10) i kolo prije kraja takmičenja u grupi obezbijedile plasman u Rio de Žaneiru.

To je drugi trijumf crnogorske selekcije, nakon jučerašnje startne pobjede protiv Urugvaja 34:19.

Danska je doživjela i drugi poraz, nakon jučerašnjeg od Rumunije 32:25, i ostala bez šansi za OI.

Pobjednik duela odlučen je u posljednjih deset minuta, kada je crnogorska selekcija serijom od 6:0 prvi put došla do prednosti od pet golova (25:20) u 57. minutu i riješila sve dileme.

Crna Gora je, nakon izjednačenog početka meča, u 13.minutu prvi put stekla prednost od dva gola (7:5), koju je do 27. uvećala na četiri pogotka (11:7).

Danska je u nastavku uspjela da se vrati u meč i u 49. minutu dođe do vođstva (20:19). Uslijedila je serija crnogorskih rukometašica za pobjedu i plasman u Rio de Žaneiru.

Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji, koja je bila lišena pomoći Radmile Petrović,bila je Katarina Bulatović sa sedam, dok je gol manje postigla Milena Knežević.

U danskoj selekciji najbolja je bila Stine Jorgensen sa pet golova.

U drugom meču te grupe Rumunija je pobijedila Urugvaj 36:19 i drugim trijumfom obezbijedila plasman u Rio de Žaneiro.

Crna Gora će u trećem kolu, sjutra u 17 sati i 45 minuta, igrati sa Rumunijom.


Comments

Crnogorske lavice putuju u Rio! — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *