GlavnaDijaspora Log in
 

Postovani,

Obavjestavamo vas da ce se Tradicionalni Piknik za dijasporu odrzati u Subotu, JULA 01. 2017 u TALLMAN MOUNTAIN  STATE  PARK (na  novoj lokaciji).

Tallman Mountain State Park se nalazi u New York  a lociran je u blizini  “Tappan Zee mosta”, udaljen oko 40 min od New York City.  Sadrzaji parka nude dugu listu razlicitih aktivnosti za djecu i odrasle a za vise informacija o svim aktivnostima mozete naci na linku https://parks.ny.gov/. Clanovi UO Fondacije Gusinje za sportsko-kulturne aktivnosti kao dugogodisnji organizator ljetnjeg piknika za dijasporu, su obezbijedili sve sto je potrebno za odrzavanje sportskih turnira u: fudbalu, kosarci, odbojci i stoni tenisu. Organizaovanje piknika u dijaspori se pokazao kao idealan nacin za druzenje, zabavu i natjecanje u sportskim disciplinama kao i jednogodisnja prilika za susret onih, kojima tempo zivota ne ukazuje tako cesto i drugacije nacine susreta.

Rad UO Fondacije Gusinje na organizovanju ovakvih i slicnih manifestacija u toku godine ima za cilj drzanje nase zajednice u dijaspori zajedno, a zasniva se na volonterskom radu organizatora i u okviru programa Fondacije Gusinje.

  • Napominju se svi posjetioci parka, da prije odlaska svojim kucama odloze svoje odpatke u na odredjenim mjestima za smece, kako bi kolektivno ostavili dobar utisak kod vlasnika parka.
  • Onima koji zele prijaviti svoje sportske ekipe za ucestvovanje u turniru, obratite se jednom od koordinatora koji su zaduzeni za odredjenu sportsku disciplinu a njihova imena i kontakt telefoni su ispisani na Plakat-reklami. 
  • Zbog postovanja pravila parka, hrana i pice se nece sluziti.

 

Organizator piknika vam zeli dobrodoslicu i ugodan provod u Tallman State Parku.

UO Fondacije Gusinje


Comments

— No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *