GlavnaDijasporaiftar u Njujorku u organizaciji Fondacije Gusinje Log in
 

Zahvaljujuci vrijednim clanovima UO Fondacije Gusinje i povoljnim vremenskim prilikama u Njujorku je uprilicen Iftar na platou ispred Alipasine Dzamije i Bosnjacke kuce za oko 300 osoba na otvorenom, s’obzirom na ogranicenost prostora unutar pomenutih objektata. Gosti koji prisustvovali Iftaru koji je priredio UOFG bili su vise nego zadovoljni na servis i uslugu organizatora a posebno nasih vrijednih domacina i domacica koji su napravili izobilje ukusne hrane domace kuhinje iz nasega kraja. Organizator je ocijenio ovo okupljanje nasih zavicajaca kao veoma uspjesno a posebno ga raduje sto je ispostovan i sam cilj i upustvo mjeseca Ramazana, jer je ovo okupljanje demonstrilalo nase zajednistvo i slogu i pokornost pred Bozjim uputama, iako smo podijeljeni sa razlicitim misljenjima i razlicitim drustvenim djelovanjima za dobrobit nase zajednice kako u zavicaju tako u dijaspori.
Ovom prilikom treba posebno pohvaliti clana UOFG i biznismena Almira Bektesevica i Safeta Deljanina, koji se volunterski preuzeli odgovornost za organizovanje svih Iftara u Alipasinoj Dzamiji na Astoriji a narocito uspjesnog i posebnog ovog Iftara Fondacije Gusinje i ako su nailazili na opstrukcije zvanicnih predstavnika Islamske zajednice Plav – Gusinje u Njujorku.
Takodje ne bih bilo fer a ne spomenuti imena nasih domacica na cije se spremanje hrane dobilo mnogo pohvala a to su:
Safeta Jahjagic, Zineta Ljuljanaj-Dervisevic i Sultana Omeragic-Dervisevic, kao i poznatog biznismena Almira Kolenovica.
Poslije zavrsene vecere obratio se Imam Ernad Husovic i proucio molitvu za prisutne.
Ovom prilikom UOFG se iskreno zahvaljuje svima onima koji su pomogli u organizovanju vecere, kao i prisutnima koji su uvelicali u uljepsali nase druzenje za ovaj vazan mjesec posta Ramazana, koji bi trebalo sviju nas da uputi na bolji put, put sloge, zajednistva i prosperiteta nase zajenice u zavicaju i dijaspori.

Foto galerija na gusinjefoundation.org


Comments

iftar u Njujorku u organizaciji Fondacije Gusinje — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *