GlavnaZavicajPolitikaPredsjednik Opštine Plav ugostio predstavnike najveće turske sindikalne organizacije Log in
Predsjednik Opštine, Orhan Šahmanović, razgovarao je danas sa predstavnicima Konfederacije sindikata „Hak-is“.
Sastanku su prisustvovali:
  • Mahmut Arslan – predsjednik Konfederacije sindikata „Hak-is“;
  • Esma Hatun Taspinar – predsjednica nadzornog odbora sindikata i predsjednica udruđenja žena u sindikatu. Zaposlena u jednoj od 81 opštine čija sindikalna organizacija je članica konfederacije; i
  • Sami Sandal – predstavnik sindikada zadužen za odnose sa medijima.
Predsjednik Šahmanović se zahvalio gostima na posjeti, upoznao ih sa istorijskim dešavanjima u opštini Plav, sa aktuelnim stanjem, kao i sa poteškoćama i planovima razvoja. Između ostalog, Šahmanović je kandidovao određene projekte koji bi bili interesantni i od značaja za finansiranje. Predsjednik je iskazao spremnost da goste, nakon sastanka, lično upozna sa istorijskim znamenitostima opštine, što su oni sa zadovoljstvom prihvatili.
Mahmut Arslan je na početku obraćanja izrazio zahvalnost Predsjedniku na izdvojenom vremenu i naglasio da pored funkcije predsjednika Konfederacije obavlja i funkciju predsjednika jedne od članica sindikalnih organizacija , Hizmet, koju čine upravo opštinske službe. Objasnio je strukturu organizacije čiji je predsjednik. Istakao je da je Konfederacija sindikata organizacija koja broja 22. sindikalne organizacije kao i da je to najveća sindikalna organizacija u Turskoj. Hak-is je članica Evropskog sindikata.
 Dogovoren je nastavak saradnje kao i postojanje mogućnosti za finansiranje određenih projekata.

Comments

Predsjednik Opštine Plav ugostio predstavnike najveće turske sindikalne organizacije — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *